2011 Twitter’ın Konuşulduğu Yıl Oldu…

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Zeta Interactive bir dijital pazarlama ajansı. Her sene  gerçekleştirdiği araştırmalarla o yılın en popüler, en çok konuşulan sosyal paylaşım ağlarını belirliyor. Sektörde önem verilen ve merakla beklenen ölçümlemenin bu seneki “1” numarası ise Twitter.

Zeta Interactive yaptığı ölçümlemede bu sosyal ağların kapladıkları hacime ve konuşmaların tonuna dikkat ediyor. Kapladıkları hacim derken kastedilen 200 milyondan fazla blogda bu ağlara yapılan atıf (mention) sayısı, çevrimiçi postalar ve sosyal medya sitelerinde bahislerinin geçmesi. Tondan kasıt ise bu ağlar hakkında yapılan yorumların olumlu ya da olumsuz olması. Ölçümlemenin başlama tarihi ocak 2011 .

Zeta Interactive CEO’su Minna Rhee yaptığı açıklamada: “2011 kesinlikle Twitter’ın yılı oldu” diyor. “Son dakika haberleri, kültür ve tanınmış kişileri izleyebilme olanakları twitter’ın bu sene sosyal ağlarda ön plana çıkmasının belki de anahtar kelimeleri. “ diye de ekliyor.

Facebook, dünyanın en geniş sosyal ağı olmasına rağmen bu sıralamada 4. sırada yer almakta. Bir diğer ilgi çeken durum ise ilk 10 içinde yer alan sosyal ağlar içerisinde en fazla olumsuz yorumu yani araştırma diline göre tonlamayı almış olması. (70/30)

Sıralamada LinkedIN 2. Sırada. Rhee, bu ağın profesyonel ilişkiler bağlamında kendini tanıtım ve bir anlamda pazarlama ortamı olduğu için bu kadar popüler olabildiğini düşünmekte.

Listede ilk defa yer alan 6. sıradaki “meetup” ve 9. sıradaki “ning” ise, sosyal ağlarda  kişisel ve yerel içerik  arayışının yükselişinin bir sonucu olarak değerlendirmek lazım.

Bu seneki sıralamada, geçen senenin ikincisi fotoğraf paylaşım ağı flickr sekizincilğe, video paylaşım sitesi ve geçen senenin birincisi youtube ise üçüncülüğe düşmüş durumda.

İlk onda kendine yer bulamayan ama bunda haziran ayının ikinci yarısında yayına geçmesinin büyük bir payı olan google+ sıralamada onikinci sırada. Google+’ın olumlu yorumlanma oranı bu sene %89 olarak belirlenmiş, bu da önümüzdeki sene için ilk on sıranın önemli bir adayı olduğunun göstergesi olarak yorumlanabilir.

Aşağıdaki tabloda ilk on sırayı ve detayları bulabilirsiniz. Sizin listenizin sıralaması da benzer olur muydu?

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir